Captura De Pantalla 2021 11 25 A Las 19.33.24

Over ons

Bsure Medical is een social enterprise gericht op gepersonaliseerde geneeskunde en actief in de medische wetenschap, DNA-onderzoek en onderzoek naar implantaten. Alle activiteiten van BSure zijn erop gericht om een veilig en deskundig gebruik van implantaten mogelijk te maken voor zowel medici als de gebruiker van implantaten. Bsure heeft in 2021 een DNA test voor fillerbehandelingen op de markt gebracht. De opbrengsten uit de bedrijfsvoering worden aangewend voor toekomstig wetenschappelijk onderzoek naar het verminderen van ernstige complicaties bij andere implantaten, zoals: borst -, heup -, knie – en hart stent implantaten.

Als social enterprise nemen we de verantwoordelijkheid voor informatieverstrekking, databeveiliging, kwaliteitsprocedures en de privacy van patiëntgegevens uitermate serieus. In geen enkel geval worden gegevens gebruikt voor commerciële doeleinden en/of verstrekt aan derden. Voor vragen of aanvullende informatie kunt u ons bereiken via de contactpagina.

Wie wij zijn

Bsure Medical is in December 2020 opgericht door een team van 4 gepassioneerde artsen en onderzoekers, wereldwijd gerenommeerd door hun bevindingen op het gebied van complicaties met implantaten. De kennis van de 4 artsen wordt gecomplementeerd door 2 ervaren ondernemers, een universitair researchinstituut en een beursgenoteerde multinational gericht op gepersonaliseerde farmaceutische zorg. Allen werken samen om Bsure Medical een wereldwijde referentie te maken van objectieve, wetenschappelijk onderbouwde oplossingen voor een optimaal en veilig gebruik van implantaten.

Prof. Dr. Jaume Alijotas - Zekerheid en gepersonaliseerde geneeskunde

Prof.Dr. Jaume Alijotas Reig

Co-founder, Chief Science Officer

Prof. Dr. Jaume Alijotas Reig, is een wereldwijd gerenommeerd expert op het gebied van immunologie. Hij is hoogleraar aan de medische faculteit van de UAB (Universitat Autonoma de Barcelona), internist in het Universitaire ziekenhuis Vall d’Hebron te Barcelona en hoofd van de systemische auto-immuun ziektes onderzoeksgroep van het Vall d’Hebron Research Institute (VHIR).

Hij doet al tientallen jaren onderzoek naar immuungemedieerde ziekten, onder anderen gerelateerd aan implantaten. Hij heeft meer dan 140 publicaties op zijn naam, in meerdere gerenommeerde wetenschappelijke tijdschriften. Met zijn onderzoek deed hij de ontdekking dat mensen met een bepaalde genetische aanleg een verhoogd risico hebben op immuungemedieerde bijwerkingen bij implantaten en is de coauteur van het patent dat ten grondslag ligt aan de DNA test van Bsure Medical.

Dr. Simo Schwartz

Co-founder, member of Scientific Committee

Dr. Simó Schwartz is expert in nanogeneeskunde. Hij is voormalig directeur en bestuurslid van CIBBIM-Nanomedicine van het Vall d'Hebron Research Institute (VHIR). Hij bevordert onderzoek naar nieuwe biomedische geavanceerde therapieën en op nanotechnologie gebaseerde toepassingen voor de klinische praktijk. Hij heeft 16 patenten op zijn naam, waarvan de meeste zijn overgedragen aan toonaangevende bedrijven in de biotech- en farma sector en is coauteur van meer dan 100 artikelen in tijdschriften met een hoge impactfactor. Samen met Prof. Dr. Jaume Alijotas deed hij het onderzoek naar de genetische aanleg die een verhoogd risico geeft op immuungemedieerde bijwerkingen door fillers. Hij is coauteur van het patent wat ten grondslag ligt aan de DNA test van Bsure.

Simo Photo2
Dr. Frank Niessen - Genetische aanleg geeft verhoogd risico

Dr. Frank Niessen

Co-founder, lid van het Scientific Committee

Dr. Frank Niessen is een gerenommeerd plastisch chirurg, gespecialiseerd in esthetische en reconstructieve chirurgie van de borst- en het gelaat. Hij promoveerde op hypertrofische littekenvorming en combineert nu academisch onderzoek naar littekenvorming en wondgenezing met onderzoek naar lipofilling, kapselvorming en auto-immuun klachten. Naast zijn werk als onderzoeker aan het Amsterdam University Medical Center (AUMC) is hij actief als uitvoerend plastisch chirurg in zijn eigen kliniek Mittsu-institute. Hij leidde het onderzoek naar genetische aanleg voor immuungemedieerde bijwerkingen in Nederland wat ten grondslag ligt aan de Bsure DNA test voor fillers. Hij is coauteur van het artikel dat hierover werd gepubliceerd en heeft daarnaast nog een 80 artikelen op zijn naam staan.

 

 

Dr. Tom Decates

Co-founder, COO en lid van het Scientific Committee

Dr. Tom Decates is cosmetische arts KNMG, gespecialiseerd in filler behandelingen en expert in daaraan gerelateerde bijwerkingen. Hij is, naast zijn werk als uitvoerend arts in meerdere privé klinieken in Nederland, actief als onderzoeker aan de Erasmus University Medical Center in het complicatie centrum voor fillers. Verder is hij onderzoeker aan het AUMC (Amsterdam University Medical Center) waar hij onder andere werkte aan het onderzoek naar genetische aanleg voor verhoogd risico op immuungemedieerde bijwerkingen door fillers. Hij is coauteur van het artikel over de resultaten van dit onderzoek en heeft verder vele artikelen op zijn naam gerelateerd aan veilig en verantwoord filler gebruik.

Hij is lid van het Scientific Committee, COO en voorzitter van de board of directors van Bsure.

Tom Dokter
Menno 1 600Px

Menno Marien

Co-founder, CEO

Menno Marien is eigenaar van CROSSMO, een innovatieadviesbureau dat grote bedrijven ondersteunt om te innoveren en begeleidt start-ups in hun groeiproces. Hij heeft meer dan 25 jaar ervaring in het leiden van internationale innovatieprojecten voor een grote verscheidenheid aan sectoren.

Hij leerde Prof. Dr. Jaume Alijotas en Dr. Simo Schwartz kennen in 2013 en bracht hen in contact met Dr. Frank Niessen en Dr. Tom Decates. Na jarenlange samenwerking en onderzoek is Bsure Medical tot stand gekomen. Hij heeft de rol van CEO in Bsure en is verantwoordelijk voor business development en internationale expansie om zo nieuw onderzoek te kunnen financieren voor meer Bsure oplossingen.

 

Remco van Nieuwenhoven

CTO

Remco van Nieuwenhoven is eigenaar en medeoprichter van de Digitale Business agency Orange Juice, experts op het gebied van internetplatformen en digitale business strategie. Hij leidt onder andere de digitale business en marketing voor de Hema en de ANWB. Verder is hij medeoprichter van meerdere startups op het gebied van gepersonaliseerde productie, producten en services.

Hij is van het begin af aan betrokken geweest bij Bsure en is verantwoordelijk voor het ontwikkelen van het internetplatform, het digitale businessmodel en de online marketing van Bsure.

 

 

Remco van Nieuwenhoven
VHIR Logo 2

VHIR (Vall D'Hebron Institute of Research)

Co-founder

Vall d’Hebron Research Institute (VHIR)  is een publieke instelling die biomedisch onderzoek, innovatie en onderwijs promoot en ontwikkelt in het Vall d'Hebron Universitair Ziekenhuis (HUVH) te Barcelona. Er werken 1.200 onderzoekers en 700 mensen aan de overdracht van de onderzoeksresultaten naar de samenleving. VHIR is toonaangevend in biomedisch onderzoek en heeft meer dan 100 patenten. Bsure Medical is opgericht als een spin-off van VHIR en verleent Bsure daarmee een wereldwijd exclusieve licentie van het VHIR patent dat ten grondslag ligt aan de Bsure DNA test. VHIR verschaft Bsure daarmee een directe link naar gerenommeerd wetenschappelijk onderzoek, onderzoekers en kennis op het gebied van de biomedische sector en de capaciteit voor klinisch onderzoek en validatie.

Fagron Genomics

Investeerder en strategisch partner

Fagron, is een farmaceutische multinational.

Fagron N.V. is een beursgenoteerde onderneming gevestigd in België, waarbij Fagron BV, met hoofdkantoor het in Rotterdam, verantwoordelijk is voor de operationele activiteiten. Actief in 35 landen in Europa, Amerika, het Midden-Oosten, Afrika, Azië en de Pacific. Fagron Genomics is eind 2018 gestart in Barcelona en is gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie en marketing van innovatieve genetische tests. Zij beschikken over een geavanceerd laboratorium. De belangrijkste producten zijn Nutrigen en TrichoTest. De visie en strategie van Fagron is gepersonaliseerde farmaceutische zorg te optimaliseren en te innoveren in samenwerking met hun klanten, apothekers, voorschrijvers en universiteiten van over de hele wereld. Deze visie sluit naadloos aan bij de visie en missie van Bsure Medical en vormt daarmee de basis voor een perfect partnership. Naast het financieel ondersteunen van Bsure, geeft Fagron Bsure toegang tot een wereldwijd distributie kanaal, wat een snelle wereldwijde expansie mogelijk maakt. Fagron Genomics draagt met haar geavanceerde laboratorium voor het analyseren van de tests, verder onderzoek en expertise in het ontwikkelen van DNA testen bij aan de voortgang van Bsure.

Fagron Genomics Logo2