Retoque

Waarom een DNA-test voor borstimplantaten?

  • Je patiënt wil borstimplantaten nemen of heeft deze al.
  • Je bent een zeer deskundige arts die de beste materialen gebruikt.
  • Je weet echter niet hoe het immuunsysteem van je patiënt zal reageren op de borstimplantaten.

Daarvoor is deze test bedoeld.

De genetische aanleg van je patiënt

Over het algemeen zijn borstimplantaten veilig. Toch kan het soms misgaan, zelfs als de implantatie correct en professioneel is uitgevoerd, met de beste materialen. Je patiënt kan een genetische aanleg hebben waardoor het immuunsysteem op een extreme manier reageert op borstimplantaten. Om te bepalen of dit het geval is bij jouw patiënt, kan de Bsure DNA-test voor borstimplantaten een cruciale rol spelen.

Wetenschappelijk onderzoek

Eerder wetenschappelijk onderzoek toonde aan dat een genetische aanleg het immuunsysteem van patiënten extreem kan laten reageren op filler behandelingen. Een team van artsen dat samenwerkt met Bsure Medical voerde verder onderzoek uit dat een duidelijk verband bevestigde tussen de genetische aanleg en immune reacties met betrekking tot borstimplantaten.

Bsure DNA-test voor borstimplantaten

Op basis van de resultaten van dit onderzoek ontwikkelde Bsure Medical een DNA-test om te bepalen of je patiënt een genetische aanleg heeft die een verhoogd risico op een immune reactie op borstimplantaten kan veroorzaken.

Als je patiënt al de Bsure DNA-test voor fillers heeft gedaan, is het niet nodig is om de Bsure DNA-test voor borstimplantaten te doen. Dit omdat beiden gebaseerd zijn op dezelfde genetische aanleg.

Bsure 483

Waarom is de Bsure borstimplantaat test belangrijk?

Borstimplantaten zijn veilig met een laag risico op complicaties. Een kleine groep mensen (1 tot 3%) kan echter een ernstige immuunreactie op borstimplantaten krijgen.

De Bsure borstimplantaat test is bedoeld als ondersteunend hulpmiddel om uw patiënten de juiste behandeling te geven. Een positief testresultaat betekent dat uw patiënt een genetische aanleg heeft die een verhoogd risico op het ontwikkelen van immuunreacties op borstimplantaten veroorzaakt. In dat geval wordt het afgeraden om borstimplantaten te plaatsen met traditionele siliconen of ander lichaamsvreemd materiaal. Alternatieve oplossingen worden dan aanbevolen.

Pre-lancering van de Bsure borstimplantaat test op AMWC

De Bsure borstimplantaat test is nu in de pre-lancerings fase, met als doel de test te presenteren aan professionals die zich bezighouden met - en consumenten van - borstimplantaten. 

Wij presenteerden de Borst implantaat test, samen met de Filler test met veel succes al op de AMWC conferentie in Monaco.

Wij werken hard om de laatste onderdelen van ons Bsure platform en het rapport van de wetenschappelijke studie af te ronden, zodat we de borstimplantaat test op de markt kunnen brengen en beschikbaar kunnen maken voor professionals en consumenten.

Contact

Je kunt je interese voor eventueel bestellen van de BSure borstimplantaat test aanmelden en je gegevens en/of vragen achterlaten in ons contactformulier

Je kunt ook rechtstreeks contact met ons opnemen via onze e-mail: info@bsuremedical.com

We verwachten dat de Bsure borstimplantaat test vanaf juli 2023 op de markt zal worden gebracht en beschikbaar zal zijn.